Finisarea cu liner piscina se numara printre cele mai populare metode de acoperire, in principal datorita pretului avantajos, dar si pentru ca reprezinta un foarte bun hidroizolant.
Dar mai este ceva! Exista membrane din PVC potrivite pentru orice tip de bazin cu forme neuniforme si marimi diferite, fie ele cu mici defectiuni structurale. Marele avantaj al linerului consta in faptul ca impermeabilizarea este asigurata de membrana din PVC, si nu de structura piscinei in sine.

Finisarea cu liner piscina se numara printre cele mai populare metode de acoperire, in principal datorita pretului avantajos, dar si pentru ca reprezinta un foarte bun hidroizolant.

Dar mai este ceva! Exista membrane din PVC potrivite pentru orice tip de bazin cu forme neuniforme si marimi diferite, fie ele cu mici defectiuni structurale. Marele avantaj al linerului consta in faptul ca impermeabilizarea este asigurata de membrana din PVC, si nu de structura piscinei in sine.

Inclus in partea estetica si frumoasa a piscinei, linerul este disponibil intr-o varietate de culori si modele. Pentru a ne personaliza piscina intr-un mod cat mai original, estetic si functional, exista cateva amanunte de care ar trebui sa tinem cont.

Culoarea linerului

Iluminatul natural din jurul piscinei joaca un rol major in alegerea culorii linerului. Asa cum vremea determina modificarea nuantei piscinei (zilele insorite o fac mai deschisa la culoare, zilele innorate fac piscina sa arate mai intunecata), la fel o pot face si alte lucruri din apropierea sa – copacii sau casa, de exemplu. Daca piscina va fi umbrita in majoritatea timpului, este indicat sa alegi  culoare mai deschisa pentru a compensa o parte din umbre.

Albastrul inchis absoarbe mai bine lumina solara, incalzind apa din piscina. Cu toate acestea, nuanta este predispusa deteriorarii din cauza luminii UV si a clorului. Exista, insa, si o parte buna: pastrarea culorii mai mult timp, in ciuda schimbarilor de ton.

Albastrul deschis nu este la fel de predispus la decolorare, atragand mai putine raze ultraviolete. Popularitatea sa se datoreaza mentinerii culorii in timp, fara modificari importante aduse in estetica piscinei.

Aqua este culoarea care se potriveste cel mai bine celor care vor sa iasa din tipar, transformand piscina intr-o mica laguna, mai ales daca este asociata cu trepte in nuante mai inchise precum griul.

Albastrul viu este complimentat in lumina directa a soarelui, oferind o culoare vibranta ce atrage atentia asupra piscinei. In plus, un albastru mai puternic merge bine cu orice tip de amenajare, inclusiv a mobilierului de terasa.

Vizual, un liner piscina se prezinta in doua variante coloristice: in culori uniforme (albastru, gri, alb, verde, negru, gri, bej nisip, etc.) si in culori care simuleaza suprafete naturale precum ardezie, granit, nisip, marmura, placi ceramice si chiar bijuterii, conferind oricarei piscine un caracter unic.

Vestea buna este ca, indiferent de culoarea asupra careia te decizi, vei avea la dispozitie o multitudine de modele si borduri decorative pentru liner care sa dea un plus de farmec nuantei deja existente.

Tipuri de liner

  • Liner piscina prefabricat (folie PVC). Cu grosimi variabile de la 0.3 pana la 1 mm, croit si imbinat direct din fabrica, acesta se utilizeaza, in special, in cazul piscinelor DYI („do it yourself”), comercializate sub forma de kit complet.
  • Liner armat pentru piscina. Cu o grosime de 1,5 mm sau chiar mai mare, acest tip de liner confectionat din PVC armat cu tesatura din poliester este croit la fata locului prin termo-sudura. Pentru zone de trepte sau relaxare, exista si varianta de liner armat antiderapant.

Totalpool.ro este un magazin online specializat in vanzarea echipamentelor pentru piscine si saune, inclusiv roboti de curatare, echipamente de tratare si dezinfectie a apei, satisfacand orice nevoi sau preferinte prin materiale si produse de cea mai inalta calitate.

7 thoughts on “Ce trebuie sa stii atunci cand alegi un liner de piscina

  1. In concluzie, alegerea unui liner de piscina nu ar trebui facuta neglijent. Este recomandat sa analizezi atent toate aspectele prezentate in articol pentru a face cea mai buna alegere in functie de preferintele si necesitatile tale.

  2. De asemenea, articolul subliniaza importanta potrivirii culorii si designului linerului de piscina cu restul ambientului din jurul acesteia. Un liner bine ales poate transforma complet aspectul unei piscine si poate contribui la crearea unei atmosfere placute si relaxante.

  3. Un alt aspect important mentionat in articol este legat de intretinerea si durabilitatea linerului de piscina. Trebuie sa fii atent la factori precum rezistenta la razele UV, rezistenta la substantele chimice din apa sau rezistenta la zgarieturi pentru a te bucura de un produs de calitate pe termen lung.

  4. Articolul ofera informatii foarte utile despre cum sa alegi un liner de piscina potrivit nevoilor tale. Este important sa tii cont de materialul din care este confectionat, grosimea si designul acestuia pentru a te asigura ca faci cea mai buna alegere.

  5. Recomand acest articol tuturor celor care doresc sa isi achizitioneze un liner pentru piscina, deoarece ofera informatii detaliate despre caracteristicile pe care ar trebui sa le ia in considerare inainte de a face o achizitie.

  6. Mi-a placut faptul ca articolul a abordat si aspecte legate de intretinerea si durabilitatea unui liner de piscina. Astfel, am putut sa inteleg mai bine cum sa ingrijesc corect acest produs si cat de rezistent este in timp.

  7. Articolul este foarte util pentru cei care sunt in procesul de alegere a unui liner pentru piscina lor. Am gasit informatii importante despre diferite tipuri de materiale si culori disponibile, ceea ce m-a ajutat sa iau o decizie informata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *