Camera de zi, pe langa functia sa multifunctionala, este spatiul in care ne concentram cele mai mari eforturi de amenajare, in ciuda faptului ca dormitorul reprezinta refugiul nostru zilnic pentru regenerare fizica si mentala.

Dormitorul ne sustine odihna si relaxarea, in timp ce camera de zi isi indeplineste o varietate de roluri, in functie de numarul de membri ai familiei noastre.

Prin urmare, stilul de amenajare este esential, deoarece trebuie sa fie nu numai functional si sa satisfaca toate cerintele si nevoile noastre, dar si sa reflecte personalitatea noastra.

Alegerea mobilei ideale pentru un living contemporan

Exista multe elemente de design pe care le putem utiliza pentru a crea un living contemporan. In mod evident, piesele de mobilier au un rol esential, dar si pardoseala are o importanta semnificativa.

Mobilierul de living contemporan se bazeaza pe rafturi deschise, mese de cafea realizate din materiale combinate si, in general, pe piese de mobilier cu tonuri inchise.

Contrar credintelor populare, culorile inchise ofera un sentiment de caldura si confort caracteristic unui design atemporal. Alegerea culorilor indraznete, in special verde sau albastru, este, de asemenea, o alegere excelenta.

Mobilier de living accesibil pentru camerele de zi open-concept

Casele recent construite includ adesea camere de zi cu design open-concept. Desi stilurile rustic, traditional, clasic sau boem sunt potrivite pentru un living deschis, frumusetea si amploarea spatiului pot fi si mai bine evidentiate printr-o amenajare contemporana sau moderna.

Conceptul de open-space promoveaza o gandire libera si chiar un anumit grad de minimalism. Pentru a scoate in evidenta structura camerei de zi, optati pentru mobilier de living accesibil si simplu, care va functiona ca un panza alba.

Cu cat este mai simplu, cu atat mai bine. Scopul este de a evidentia conceptul de spatiu deschis, lucru care poate fi realizat cu pardoseli din lemn dur si un semineu inalt, placat cu gresie sau piatra naturala. Frumusetea contemporana vine adesea din simplitate si din accentele subtile de lux.

O camera de zi moderna cu canapele confortabile

Cand vorbim despre o camera de zi amenajata in stil modern, ne referim la canapele confortabile in care ne putem relaxa la sfarsitul unei zile de munca, mobilier alb, pereti albi, mese de sticla si perdele groase care ofera intimitate.

Camera de zi este locul in care se intalnesc toti membrii familiei, unde primim vizite de la prieteni si rude, unde ne relaxam citind o carte sau vizionand un film, unde copiii se joaca sau isi fac temele si, adesea, este locul unde ne finalizam pregatirile pentru serviciu.

Camera de zi are multe solicitari, dar trebuie sa ne ajute sa uitam de grijile zilnice. Aceasta trebuie sa fie capabila sa ne calmeze simturile si sa aline orice frustrari specifice vietii de zi cu zi. O amenajare moderna sau contemporana poate satisface toate aceste nevoi.

Accente Personale in Design

In alegerea stilului de amenajare, fie ca este contemporan sau modern, este important sa includem si accente personale care sa reflecte personalitatea noastra si sa ne faca sa ne simtim cu adevarat acasa.

Aceasta poate fi o colectie de fotografii de familie, o colectie de carti preferate sau obiecte de arta pe care le indragim.

Alegerea culorilor potrivite

Culorile au un impact semnificativ asupra starii noastre de spirit si a perceptiei spatiului. Culorile calde precum rosul, portocaliul sau galbenul pot crea o atmosfera prietenoasa si confortabila, in timp ce culorile reci ca albastrul si verdele pot avea un efect calmant si relaxant.

Iluminatul in amenajarea interioara

Iluminatul este un alt element cheie in amenajarea interioara. Un iluminat adecvat poate face o camera sa para mai mare si mai aerisita, in timp ce un iluminat insuficient poate face o camera sa para mica si inghesuita.

Iluminatul potrivit poate evidentia aspectele preferate ale designului dvs. interior si poate adauga un plus de caldura si confort.

Principalele stiluri de amenajari interioare pentru piesele de mobilier din casa ta

 • Stilul Modern: Acest stil pune accentul pe minimalism, cu piese de mobilier cu linii drepte si tonuri neutre.
 • Stilul Contemporan: Stilul contemporan se caracterizeaza prin forme si culori variate, piese de mobilier pot fi de diverse forme si materiale, incurajand o abordare mixta si match.
 • Stilul Industrial: Acest stil de amenajare utilizeaza materiale precum fierul si lemnul brut, piesele de mobilier fiind deseori robuste si cu aspect neprelucrat.
 • Stilul Scandinavian: Designul scandinav este cunoscut pentru simplitatea sa, culorile pale si piesele de mobilier functionale si eficiente din punct de vedere spatial.
 • Stilul Rustic: Acest stil se concentreaza pe utilizarea materialelor naturale precum lemnul si piatra, piesele de mobilier fiind deseori mari si masive.
 • Stilul Traditional: Stilul traditional se caracterizeaza prin utilizarea de piese clasice de mobilier, cu detalii ornamentale si materiale de inalta calitate.
 • Stilul Bohem: Stilul boem implica folosirea unei varietati de culori, modele si materiale, cu accent pe confort si pe exprimarea libera a personalitatii.
 • Stilul Art Deco: Art Deco se remarca prin piese de mobilier cu forme geometrice, culori vibrante si materiale luxoase.

6 thoughts on “Contemporan sau Modern? Alegerea stilului de amenajare potrivit pentru confortul tau

 1. Articolul este bine structurat si usor de inteles, chiar si pentru cei care nu sunt familiarizati cu subiectul. Autorul a reusit sa explice conceptele complexe intr-un limbaj accesibil, ceea ce mi s-a parut foarte util. Cu siguranta voi recomanda acest articol prietenilor mei.

 2. Am fost impresionat de abordarea originala a autorului asupra subiectului discutat. Acesta a reusit sa aduca argumente solide pentru punctul sau de vedere, iar exemplificarile au fost extrem de relevante. Recomand cu caldura acest articol tuturor celor interesati de acest domeniu!

 3. Autorul abordeaza un subiect complex intr-un mod clar si concis. Am apreciat faptul ca a prezentat atat avantajele, cat si dezavantajele, oferind astfel o imagine completa asupra situatiei. De asemenea, am gasit utila lista de resurse recomandate la finalul articolului.

 4. Articolul este foarte interesant, oferind o perspectiva detaliata asupra subiectului tratat. Mi-au placut in mod deosebit exemplele si studiile de caz prezentate, care au sustinut argumentele autorului. Cu siguranta, voi reveni pe acest site pentru a citi si alte articole de calitate!

 5. In plus, am gasit utila sectiunea dedicata solutiilor propuse pentru problema discutata in articol. Este incurajator sa vedem ca exista optiuni viabile care pot contribui la rezolvarea situatiei prezentate. Consider ca este responsabilitatea noastra sa ne implicam si sa actionam in directia sustenabilitatii.

 6. Articolul este foarte interesant si mi-a oferit o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Am apreciat modul in care autorul a prezentat informatiile si argumentele sale. Totodata, cred ca este important sa fim constienti de impactul pe care deciziile noastre il au asupra mediului inconjurator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *